Den medeltida skogen

För några månader sedan gjorde jag ett stort projekt om hur den medeltida människan uppfattade naturen. Medeltiden var  en period då troll och andra underjordiska varelser förd en kamp mot kyrkan och människan stod däremellan. Det är naturligtvis omöjligt att sätta sig in i en medeltida hjärnans tankevärld, även om det finns mycket skrivet om detta. Mitt försök är att skala bort den moderna människans förnuft och kunskap om världen, det blir då kvar något grundläggande som skiljer oss väldigt lite åt, vi och de medeltida. Det är då vi ser samma troll i den mörka skogen och känner samma rädsla. Se mer bilder under fliken: Den medeltida skogen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s