Kreativitet

Vad är egentligen kreativitet? Är det kontakt med något överjordiskt eller är det bara hårt arbete som efter lång tid ger resultat i form av friska tankar. Är hjärnan dessutom lite darrig som min är så kommer det ytterligare en aspekt på det hela. Min lärare i musik sa en gång att sluta tänk på hur det ska vara när det är rätt och släpp loss istället. Då kommer musiken till dig. Det kan låta enkelt, men gud ska veta att det är svårt. Åtminstone jag är full av dåligt självförtroende och många tankar om hur andra ska tycka. De andra tycker bara om det som är rätt enligt manualen. Så tänker jag ofta och glömmer då bort hur den konst jag uppskattar som mest, är så långt bort från det rätta som det går att komma. Konstnärer som har struntat är manualen och därför är odödliga. Jag tror inte på detta för min egen del men däremot tror jag på att hitta den inre rösten som förmodligen är det vi kallar kreativitet. Släpp tyglarna loss det är vår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s