Om

Jag heter Micke Sjömilla och har jobbat med bild och form sedan 1987. Jag har tagit guld och silver samt fått ett antal hedersutnämningar i tävlingen AFFE-Sveriges bästa scenaffisch. 2014 blev jag tillsammans med Riksteatern och Hemma Annonsbyrå nominerad till Svenska Designpriset

Jag har illustrerat barnboken Modigt med Vilma och Loppan (författare: Anneli Khayati) som av The International board on books for Young People – IBBY – blev utvald som det svenska bidraget till Outstanding Books. Förutom denna bok har jag illustrerat 10 stycken barnböcker samt varit grafisk formgivare och illustratör på Riksteatern och Cullbergbaletten i 12 år. Jag är utbildad fotograf och blev av tidningen Bröllopsmagasinet utvald som en av Sveriges bästa bröllopsfotografer. Jag har ställt ut i: Rom, Stockholm, Göteborg, Sigtuna, Ekerö, Munkfors, Lindesberg, Sunne, Falun, Sala och Uppsala.

Jag börjar alltid mina bilder med en blyerts eller kolskiss. Bearbetar dom sedan i min dator för att styra dom åt det grafiska hållet. Jag vill bort från det rena och mer åt det smutsiga och förvridna. Bilderna skrivs sedan ut på bomullspapper (FineArt) med pigmentbläck.